Ahmad Zahid menasihati pemimpin dan ahli BN supaya tidak mencari jalan mudah dengan menyertai parti lain

Ahmad Zahid menasihati pemimpin dan ahli BN supaya tidak mencari jalan mudah dengan menyertai parti lain

BUTTERWORTH: Ahmad Zahid memberi nasihat kepada pemimpin dan ahli BN agar tidak mencari cara mudah dengan menyertai parti lain ketika merasakan kedudukan mereka dalam BN terancam. Beliau menekankan bahawa maruah dan integriti adalah penting dalam perjuangan BN.

“Jangan fikir bahawa apabila waktu anda hampir habis, anda perlu mencari cara untuk melarikan diri. Jika seseorang setia kepada parti, parti itu akan menyedarinya,” katanya.

Presiden UMNO meminta pemimpin dan ahli BN supaya tidak menggunakan medium terbuka seperti media dan media sosial untuk mendesak atau menyatakan masalah mengenai parti dan Kerajaan Perpaduan.

Ini kerana perkara ini boleh disampaikan kepada dia sendiri atau pemimpin lain yang akan menyelesaikan masalah itu, katanya.

“Walau apa pun yang berlaku, sama ada masalah kecil atau besar, kita dalam komponen BN akan menyelesaikannya.

Apabila isu sampai kepada pemimpin, insya-Allah kita akan cari jalan penyelesaian tanpa menimbulkan masalah lain.

Ini adalah semangat BN dan Kerajaan Perpaduan,” katanya.

gerbangpost.com

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )