Emina perkenal rangkaian Natura Pal penjagaan kulit mampan untuk kulit remaja, galak remaja hidup mesra alam

Emina perkenal rangkaian Natura Pal penjagaan kulit mampan untuk kulit remaja, galak remaja hidup mesra alam

KUALA LUMPUR,. Emina memperkenalkan penjagaan kulit Natura Pal, #PalFromNature dengan ramuan dan pembungkusan yang memberi manfaat kepada kulit dan alam semula jadi.

Siri penjagaan kulit Natura Pal terdiri daripada Pembersih Gel, Pati Toner, Serum Splash dan Pelembap Gel, diperbuat daripada 100% Ekstrak Kacang Asli dan Perlindungan Tiga Kali+.

Ketika pelancaran rasmi Natura Pal, jenama tersebut menjemput rakan media dan pengaruh remaja/pencipta kandungan terkemuka ke acara yang menyeronokkan, menarik dan ‘hijau’ itu untuk mengetahui lebih lanjut tentang Natura Pal, dan mendapatkan lebih banyak pengetahuan tentang kehidupan mampan daripada Zero Waste Malaysia ( ZWM).

“Emina mengutamakan inovasi dalam setiap inisiatif dan produk yang dipersembahkan. Kami percaya bahawa langkah kecil jika dilakukan secara konsisten akan memberi impak positif yang besar,” kata Karina Anindita, Ketua Pemasaran untuk Paragon Corp.

Ekstrak Pea Asli adalah mesra vegan, bebas kekejaman, dan telah memenuhi piawaian ECOCERT untuk Kosmetik Semulajadi & Organik.

Selain itu, rangkaian ini dibuat dengan 0% warna tambahan, hipoalergenik, bukan komedogenik dan tidak berjerawat (non acnegenic).

Berpegang teguh dalam mempromosikan kebaikan alam semula jadi dan kehidupan yang mampan, penjagaan kulit Natura Pal membuat beberapa langkah kecil namun bermakna untuk menawarkan produk yang lebih mesra alam.

Pembungkusan produk untuk rangkaian kini 10% kurang plastik, 100% boleh dikitar semula, menggunakan dakwat berasaskan air untuk pembungkusan sekunder dan kotak produk, Dakwat soya untuk Natura Pal Toner, dan kertas FSC (bersumberkan daripada hutan yang diuruskan secara lestari) untuk Natura Pal Serum dan kotak sekunder Natura Pal Moisturizer.

Tambah Karina, “Sebagai ‘teman baik’ kecantikan kepada remaja, Emina sentiasa mahu memberikan yang terbaik bukan sahaja untuk mereka tetapi juga untuk alam semula jadi.

“Justeru, kami meneruskan kerjasama dengan pelbagai pihak strategik seperti Zero Waste Malaysia untuk meluaskan jangkauan dan impak kepada kumpulan yang lebih besar.”

Zero Waste Malaysia (ZWM) ialah sebuah pertubuhan bukan kerajaan (NGO) dan kumpulan komuniti yang memperjuangkan pembangunan mampan dan bertujuan untuk meningkatkan kesedaran masyarakat setempat tentang kehidupan mampan.

Para tetamu pada pelancaran rasmi Natura Pal turut dihiburkan dengan pelbagai aktiviti pendidikan tentang kelestarian, dan menyertai sesi kraf kitar semula untuk menukar baju-t lama yang tidak digunakan kepada beg tote yang diperibadikan.

Sebagai sebahagian daripada usaha kemampanan jangka panjang, Emina akan melawat 27 sekolah di sekitar kawasan Lembah Klang dalam misi untuk menyebarkan pendidikan tentang Skin 101, dan kepentingan serta petua ke arah kehidupan mampan.

Penjagaan kulit Natura Pal kini boleh didapati dalam talian dan luar talian di Watsons, Shopee, dan Tiktok Shop, dengan harga mesra remaja antara RM13.50 hingga RM35.00.

Lawati Emina di Instagram untuk mengetahui aktiviti yang menyeronokkan dan tawaran menarik di @eminacosmetics_my, dan Tiktok di @eminacosmeticsmy.

Emina ialah jenama kecantikan, ditubuhkan pada Mac 2015, di bawah PT. Paragon Technology and Innovation.

Sebagai jenama kecantikan yang ditujukan kepada remaja, Emina berusaha untuk tawar remaja produk kecantikan yang selamat dan mudah digunakan, daripada alat solek, penjagaan kulit dan kecantikan.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)