Keputusan tawaran ke Tingkatan Enam diumum Isnin ini – KPM

Keputusan tawaran ke Tingkatan Enam diumum Isnin ini – KPM

KUALA LUMPUR,. Keputusan tawaran kemasukan ke Tingkatan Enam tahun 2023 bagi murid lepasan peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tahun 2022 akan diumumkan pada 3 Julai ini (Isnin) , menurut Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM).

KPM dalam kenyataan semalam memaklumkan semakan keputusan tawaran dan pendaftaran itu boleh dilakukan secara dalam talian menerusi pautan https://sst6.moe.gov.my/, manakala murid yang tidak mempunyai capaian Internet, boleh menyemak keputusan di sekolah asal masing-masing.

Bagi murid yang tidak menerima tawaran ke Tingkatan Enam rayuan boleh dikemukakan secara dalam talian melalui pautan sama atau melalui sekolah masing-masing mulai 3 hingga 17 Julai 2023.

“Keputusan permohonan rayuan kemasukan ke Tingkatan Enam Semester 1 Tahun 2023 akan dimaklumkan pada 24 Julai 2023 melalui portal yang sama atau dimaklumkan pihak sekolah bagi murid yang tidak mempunyai capaian Internet,” menurut kenyataan itu.

Menurut KPM, murid yang ditawarkan ke Tingkatan Enam perlu melapor diri pada 16 Julai bagi sekolah dalam negeri Kumpulan A dan 17 Julai bagi sekolah dalam negeri Kumpulan B di Kolej atau Pusat Tingkatan Enam yang dinyatakan dalam surat tawaran, manakala pengambilan rayuan, tarikh lapor diri pada 25 Julai.

–BERNAMA

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )