Memperkasa Genarasi Muda Dan Wanita – PakYa

Memperkasa Genarasi Muda Dan Wanita – PakYa

TANJUNG KARANG,..Mohd Yahya Mat Sahri,juga dikenali sebagai Pakya’calon no1 N09 dari pakatan harapan mewakili kerajaan perpaduan kempen telah masuk hari ke lima bagi pilihan raya umum dewan undangan negeri selangor ke-15 penghargaan yang luas saya tujukan pada semua kumpulan media sentiasa bersama-sama memberi liputan dan info yang tepat kepada penduduk khususnya di permatang ini katanya lagi.

PUSAT PERMATA WANITA PERMATANG.

menyedari bahawa majoriti sebahagian penduduk di permatang adalah wanita dengan sebahagianya adalah petani, nelayan, penternak, peniaga kecil,ibu tunggal dan surirumah.

PakYa,sekali lagi beriltizam dalam menjadikan wanita di permatang ini wanita yang mempunyai jati diri prograsif dan bedikari.
demi merealisasikan iltizam ini PakYa akan mengujudkan pusat permata wanita permatang dengan menampikan inisiatif seperti berikut.

–Gambar/fFaizal

PROGRAM KECERGASAN WANITA;.

Meningkatan kesedaran terhadap penjagaan kesihatan dan bertapa pentingnya untuk kita menjaga kesihatan diri untuk kita keluarga dan kesedaran pada semua masyarakat setempat khususnya kata lagi,program ini juga akan mempelawa semua wanita tidak mengira peringkat usia untuk terlibat sama dalam aktiviti ini,antaranya sukan riada, senamrobik,dan zumba serta turut sama diadakan bengkel tips penjagaan kesihatan dengan pemeriksaan kesihatan secara berterusan.

PROJEK DAPUR BERPUSAT;.

bagi meningkatkan Ekonomi wanita menerusi bidang keusahawanan menerusi dapur berpusat ini akan diadakan kemudahan memasak atau memproses makanan untuk Wanita yang terlibat dalam bidang katering penghasilan kuih muih, dan juga produk industri kampung dan itu itu juga akan disediakan khimat bimbingan dalam bidang pemasaran penjenamaan serta sumber modal.

KUMPULAN SOKONGAN WANITA;.

PakYa menyedari penjagaan golongan warga emas,pesakit kronik,orang kurang upaya(OKU)atau anak istimewa memerlukan kekuatan mental dan fizikal juga pengetahuan yang khusus ..justeru itu PakYa, akan mewujudkan kumpulan sokongan wanita dalam usaha mebimbing mereka dan juga memberi motivasi,serta melatih mereka dengan penjagaan yang betul bagi mereka menjaga anggota keluarga yang kurang upaya ini katanya lagi..

 

–Rahman

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )