Pementasan Dramatari Mek Mulung Teater Warisan Tradisional – JKKN

Pementasan Dramatari Mek Mulung Teater Warisan Tradisional – JKKN

KUALA LUMPUR,. Nikmati pementasan dramatari Mek Mulung, teater warisan tradisional dari Kedah dengan sejarah melangkau lebih 500 tahun. Kumpulan Mek Mulung Seri Mahawangsa, di bawah Jabatan Kebudayaan Dan Kesenian Negara (JKKN) Kedah, membawa legasi seni negara ini ke pentas antarabangsa.

Akan dipentaskan Dewan Filharmonik PETRONAS 27 Julai 2024​ Sabtu , 8:30PM kepada semua peminat teater seni warisan pasti tidak sabar menantikanya.

Mek Mulung telah diiktiraf oleh UNESCO sebagai sebahagian daripada Intangible Cultural Heritage.

Pengiktirafan UNESCO ini bertujuan untuk memelihara dan memupuk interaksi sosial, dialog dan seni negara melalui Mek Mulung yang menampilkan kepelbagaian budaya dan ekspresi artistik.

warisan budaya yang dikaitkan dengan Mek Mulung, yang mempamerkan kekayaan kepelbagaian budaya dan ekspresi seni Malaysia.

Sebagai sebahagian daripada Warisan Budaya Tidak Ketara manusia. Pengiktirafan UNESCO ini bertujuan untuk melindungi dan mempromosikan interaksi sosial yang meriah, dialog dan warisan budaya yang dikaitkan dengan Mek Mulung, yang mempamerkan kekayaan kepelbagaian budaya dan ekspresi seni Malaysia.

–GERBANGPOST

Pakej Keluarga

Diskaun 15% untuk pembelian keluarga

Kod promosi: FAMILY4

Terpakai hanya untuk kerusi Simpanan B dan Simpanan A
Minimum 4 tiket setiap transaksi

Tidak boleh digabungkan dengan mana-mana tawaran lain

RM69 RM99 RM129

Premium: RM159

Suite*: RM199/ticket & RM249/ticket

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)