Pulau Mawar Bagaikan Pintu Syurga Pecinta Alam Semula Jadi

Pulau Mawar Bagaikan Pintu Syurga Pecinta Alam Semula Jadi

Johor,. Perjalanan yang menyeronokan dengan Pemandangan dapat dilihat sangat bernilai, Pulau Mawar Johor akan memberikan anda pengembaraan yang nyata.

Hanya boleh diakses semasa air surut, pulau kecil terpencil ini merupakan syurga bagi pencinta alam semula jadi dan peminat astronomi,merakam gambar dengan air yang jernih, dikelilingi oleh hutan bakau dan langit malam yang cerah.
Perjalanan terbaik ke alam semula jadi yang ada disini.


Di penghujung Pantai Mawar juga dikenali sebagai Pulau Mawar,(Mawar Beach Resort”)untuk panduan arah tiada pengangkutan awam tersedia. Sudah menjadi kebiasaan bagi pengembara untuk memandu sendiri. Menyertai agensi pelancongan tempatan yang ada disediakan.

Adalah amalan biasa bagi mereka yang pernah ke tempat ini yang ingin menikmati alam semula jadi

Jika dari Johor Bahru. Terdapat juga bas yang besar dan panduan trekking disediakan. Lazimnya, harga bagi setiap orang berkisar antara RM50 hingga RM70.


Gerbang laut Pulau Mawar sememangnya sudah terkenal,dan bagi yang menyukai aktiviti lasak Mendaki melalui batu dan melihat gerbang sunnguh mengilhamkan perasaan tertanya-tanya, yang saya masih ingat dengan jelas.

Walaupun angin dan ombak kuat, pemandangan yang indah itu menenangkan fikiran jika anda bersama Keluarga yang menghargai cara hidup diluar bandar akan mendapati tempat ini sesuai kerana pemandangannya yang cantik. Ia adalah tempat yang indah, dan semua orang sukakanya

–GERBANGPOST

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )