UMNO mesti senafas dengan kesusahan rakyat, bukan kuasa dan kedudukan – Tok Mat

UMNO mesti senafas dengan kesusahan rakyat, bukan kuasa dan kedudukan – Tok Mat

KUALA LUMPUR — Timbalan Presiden UMNO Datuk Seri Mohamad bin Hasan berkata pendirian UMNO mesti berpaksikan aspirasi rakyat, demi rakyat dan untuk rakyat.

Dalam satu kenyataan di Facebook beliau, Mohamad Hasan yang dikenali sebagai Tok Mat berkata, UMNO tidak pernah diasaskan demi kepentingan lain kecuali memperjuangkan kepentingan bangsa Melayu dan rakyat Malaysia, memuliakan Islam, memelihara kehormatan institusi raja dan membangunkan negara.

“Pendirian ini akan terus menjadi pendirian UMNO. Sebagai parti politik, kejelasan sebuah pendirian sangat penting. Tanpa pendirian, UMNO jadi hanya sebuah parti terdaftar, bukan sebuah perjuangan.

“Justeru dalam keadaan negara yang sangat meleset, UMNO wajar tampil dengan sebuah pendirian. Membiarkan kemelesetan negara ini menerus, laksana UMNO merestuinya.” kata Tok Mat.

Tambah beliau,semua ahli UMNO, walau dipelusuk desa dan perbatasan nan terpencil, atau di pulau paling jauh, mahupun di kota dan bandar seluruh negara, yakinlah, pendirian kepimpinan

“UMNO tidak akan tergelincir dari keutamaan rakyat, negara dan parti. Ia pasti selari dengan keputusan perwakilan perhimpunan agung.

“Tiada individu lebih besar dari UMNO. Tiada tokoh lebih penting dari parti dan rakyat. Tiada kuasa lebih besar dari kuasa rakyat. Tiada perjuangan lebih bererti dari perjuangan untuk rakyat yang marhain dan yang terjejas.”

 

–RP

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )