Jumlah mangsa banjir di Johor masih 36 orang petang ini.

Jumlah mangsa banjir di Johor masih 36 orang petang ini.

JOHOR BAHRU: Keadaan banjir di Johor masih sama, dengan jumlah mangsa tetap 36 orang dari 11 keluarga sehingga pukul 2 petang ini.

Pengerusi Jawatankuasa Pengurusan Bencana Negeri (JPBN) Tan Sri Dr Azmi Rohani berkata hari ini bahawa semua mangsa masih tinggal di pusat pemindahan sementara di Balai Raya Kampung Batu Badak, Segamat.

“Selain itu, hanya stesen Sungai Paya Dato di Mersing yang dilaporkan melebihi tahap bahaya dengan bacaan 2. 04 meter (sedang meningkat),” katanya.

Beliau mengatakan cuaca di daerah Muar, Kluang, Batu Pahat, Kota Tinggi, dan Kulai dijangka mendung. Sementara itu, Johor Bahru, Pontian, dan Tangkak akan cerah, tetapi Mersing dan Segamat dijangka akan hujan pada petang ini.

gerbangpost.com

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )