SME Corp menderma RM10,000 kepada Dana Palestin Media Prima

SME Corp menderma RM10,000 kepada Dana Palestin Media Prima

KUALA LUMPUR,. SME Corp Malaysia (SME Corp) baru-baru ini menyumbang RM10,000 kepada Dana Kemanusiaan Palestin Media Prima.

Ketua Pegawai Eksekutif SME Corp Rizal Nainy berkata sumbangan itu adalah tanda sokongan dan solidariti mereka terhadap rakyat Palestin, dan sejajar dengan semangat Malaysia Madani untuk memperjuangkan keamanan global.

“Kami yakin dana Media Prima Berhad akan sampai kepada rakyat Palestin yang memerlukan dengan berkesan,” katanya pada majlis penyampaian sumbangan itu.

Beliau berkata sumbangan daripada SME Corp mempamerkan dedikasi mereka untuk melaksanakan perubahan yang membina dan kesediaan mereka untuk melibatkan diri dalam kerjasama masa depan dengan organisasi lain.

“Kami juga menjangkakan bahawa ini akan menggalakkan lagi kerjasama dengan Media Prima, khususnya dalam pertumbuhan perusahaan mikro, kecil dan sederhana,” kata Rizal.

Beliau menambah bahawa sumbangan wakalah zakat daripada SME Corp telah diperuntukkan kepada dua institusi tahfiz iaitu MaahadTahfiz Al-Quran Misbahul Falah dan Maahad Tahfiz Darul Muhibbin yang terletak di Taman Keramat, Kuala Lumpur.

Sementara itu, pengerusi Kumpulan Media Prima Berhad Datuk Seri Dr Syed Hussain Aljunid menerima cek olok-olok itu bagi pihak penganjur semasa majlis itu.

Acara itu diadakan untuk meraikan rakan kongsi strategik SME Corp yang telah membantu perbadanan dalam meningkatkan pembangunan perusahaan kecil dan sederhana (PKS), membolehkan mereka mengukuhkan hubungan dan kerjasama antara PKS, kementerian, agensi dan sektor swasta.

Turut hadir pada majlis itu ialah Menteri Pembangunan Usahawan dan Koperasi Datuk Ewon Benedick.

–Agensi

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)